- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: Ми нисмо у рату с Русијом

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPХрватски председник Зоран Милановић
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је да ће слање западних тенкова у Украјину продужити сукоб у тој земљи. Он је нагласио да Хрватска војно никако не треба да помаже Украјини. Ми нисмо у рату са Русијом, додао је он.
"Ако се Америка и Русија не договоре, а то није на видику, рат се неће зауставити. Некако се надам да трају некакви разговори, или ћемо лагано према трећем светском рату за који неки мисле да је већ почео, али ја сам мало суздржан. Што се тиче тенкова, и руски и амерички горе исто", изјавио је Милановић приликом посете компанији АД Пластик.
Он сматра да Хрватска војно никако не треба да помаже.
"Желите ли да уђемо у рат? Ја сам цитирао украјинског министра који је рекао да је то "прокси рат". Ја сам само поновио његове речи. И онда смо слушали како ме хвали министар спољних послова Русије Сергеј Лавров. Међутим након неколико дана немачка министарка спољних послова каже да морамо бити јединствени јер, цитирам, "ми смо у рату с Русијом". Ја то нисам знао. Можда је Немачка у рату с Русијом опет, али сретно им, можда прођу боље него прије 70-ак година", казао је.
Милановић је поручио да Хрватска није део сукоба.
"Ми нисмо у рату, Русија и Америка су у рату, али Немачка није и неће их ништа питати, а можда и боље, јер смо видели што су радили с резолуцијом о БиХ", навео је хрватски председник.
Милановић каже да ће увек заговарати да Хрватска остане ван сукоба.
"Можда ти тенкови изгоре, можда дођу до Крима, али без Хрватске. Ја ћу то увек заговарати. Они који се желе свидети некоме у Бриселу можда ће то заговарати, али ја нећу", додао је он., пренели су хрватски медији
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
РЕГИОН
Милановић: ЕУ нас третира као да смо ретардирани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала