- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Нови ниво конфронтације“: Западни тенкови и авиони неће променити ситуацију на фронту у Украјини

CC BY 2.0 / Flickr / James Avery / Амерички тенкови М1А2 "Абрамс" на војним вежбама у Литванији
Амерички тенкови М1А2 Абрамс на војним вежбама у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Слањем тенкова „леопард 2“ и „абрамс“ Украјини Запад прелази на нови ниво конфронтације Русије и НАТО-а, изјавио је шеф руске делегације на преговорима у Бечу Константин Гаврилов.

„Раније смо се на преговорима бавили питањима лаког малокалибарског оружја, односно спречавањем да такво оружје дође у зоне сукоба, затим контролом преносивих противваздушних ракетних система и тако даље. Били су разрађени документи, али сада су практично сви остављени по страни. Запад их једноставно не поштује и сада заиста прелази на нови ниво конфронтације“, рекао је Гаврилов за телевизију „Русија 24“.

Он је поручио да испорука тенкова и авиона Кијеву са Запада неће променити ситуацију на фронту.

„Нема ништа добро у испорукама тих тенкова и могућим испорукама авиона. Међутим, не треба правити од тога катастрофу јер они неће ништа изменити на фронту. Ми смо доказали нашу одлучност. Нећемо одустати од својих циљева и задатака који су постављени током специјалне операције. Што се више повећава помоћ Украјини, то ће бити шира територија на којој се изводи специјална операција“, истакао је Гаврилов.

Амерички председник Џозеф Бајден раније је саопштио да ће САД у оквиру новог пакета војне помоћи испоручити Украјини 31 тенк М1„абрамс“, док је Влада Немачке објавила да Берлин шаље Кијеву 14 тенкова „леопард“. Поред тога, и други европски партнери ће испоручити Кијеву тенкове „леопард 2“, јер Немачка намерава да им изда дозволу за извоз.
Рад самоходних топова 2С7 „Пион“ у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
РУСИЈА
Ако употребите бомбе као у Југославији... Москва послала жестоко упозорење Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала