- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Син легенде прија Јокићу – Аделманови воле Србе

© AP Photo / Jeff ChiuНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Први тренер Денвера Мајкл Мелоун пропустио је четири утакмице док је био под здравственим и безбедносним протоколима, а екипу је водио Дејвид Аделман. И то је толико добро радио да је Никола Јокић истакао да ће у будућности Аделман бити први тренер неког НБА тима. А, историја Аделманових и Срба је дугачка. И није случајна ова повезаност.
Свакако да је Аделману било лакше да води екипу када зна да на терену има Николу Јокића, који заправо врши улогу тренера на самом паркету.
Јокићу се допала сарадња са Дејвидом Аделманом, што је истакао у једној од изјава.
„Мислим да ће Дејвид Аделман бити следећи први тренер који долази из Денверових редова. Паметан је и има одговоре на сва питања. Има главу да буде главни тренер“, рекао је Јокић, а преноси новинар Мајк Сингер.
Овако добро разумевање између Аделмана тренера и српских играча није случајно. Није ни први пут да се догађа у НБА лиги.
Наиме, Дејвидов отац Рик био је тренер чувеног састава Сакраменто Кингса за које су наступали Владе Дивац и Пеђа Стојаковић.
Очигледно између Аделманових и Срба, посебно центара, постоји нека тајна веза, па тако она поново функционише, само много година касније и у неком другом клубу, Денверу.
Аделман поштује Јокића, а поштовање је обострано.
Најављено је да ће Мајкл Мелоун да се врати на позицију првог тренера на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса, што значи да ће Аделман да се врати на позицију помоћног тренера.
Видећемо каква будућност чека Дејвида Аделмана. Ако ћемо судити по речима Николе Јокића – светла.
Аделман није остао дужан, па је Николу Јокића и Џамала Марија упоредио са чувеним тандемом Џон Стоктон - Карл Мелоун.
„Као да сам гледао Стоктона и Мелоуна. Мислим, стварно је тако. Постоји простор и двојица играча који се одлично разумеју. Имају невероватну хемију“, рекао је тренер и тако на значају двојици играча свог тима.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Последње вести из Денвера нису добре – Јокић продужава боловање?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала