- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стејт департмент: Амерички „абрамси“ неће стићи у Украјину до пролећне офанзиве

© AP Photo / Christian MurcockАмерички тенкови "абрамс"
Амерички тенкови абрамс - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Амерички тенкови „абрамс“ неће стићи у Украјину на време за пролећну контраофанзиву, саопштила је заменица америчког државног секретара за политичке послове Викторија Нуланд.
Сједињене Америчке Државе неће успети да пошаљу своје тенкове „абрамс“ у Украјину до пролећа, када се очекује да ће се борбена дејства интензивирати, изјавила је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд.
„’Абрамс’је, као што знате, веома сложен тенк и захтева доста обуке. Иако смо их јуче одобрили, биће потребно неко време да их доставимо на бојно поље. Они се тамо неће појавити за пролећну офанзиву“, објаснила је Нуландова, говорећи у америчком Сенату.
У среду су САД најавиле да ће у Украјину послати 31 савремени тенк „абрамс“ сопствене производње. Паралелно ће Велика Британија и Немачка испоручити своје тенкове украјинској војсци.
Говорећи о америчким санкцијама Русији, Нуландова је навела да би САД поздравиле могућност ублажавања санкција ради озбиљних мировних преговора и повлачења трупа из Украјине.
Према њеним речима, таквог става се придржава и државни секретар Ентони Блинкен.
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СВЕТ
Пентагон: Нови пакет помоћи Украјини – вредан 400 милиона долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала