- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај руске бајке – Хачанов није успео да разбије „проклетство“

© AP Photo / Aaron FavilaКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Карен Хачанов, руски тенисер, није успео да се пласира у финале Аустралијан опена пошто је у полуфиналу поражен од Стефаноса Циципаса у четири сета.
Циципас је оправдао улогу фаворита као четврти тенисер света и славио је са 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.
Грчки тенисер је имао прилику да заврши дуел у три сета, али је у четвртом Хачанов одиграо на изузетно високом нивоу, погађао је линије и спасавао меч лопте.
Хачанов, 20. рекет на АТП листи, иза себе има одличан турнир, остварио је пет победа у низу, уз свега два изгубљена сета.
Циципас је остварио шесту победу у шест дуела са Хачановим, а у финалу ће се састати са бољим из дуела између Новака Ђоковића и Томија Пола.
Томи Пол - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Новакова препрека за финале – Американац са асом на трибинама
Руски тенисер, који се током турнира суочавао са позивима на дисквалификацију због подршке житељима Нагорно-Карабаха, није успео да направи нови корак у каријери, иако је био близу томе.
Наиме, Хачанов је изгубио 23. узастопни меч против неког од играча који се налази унутар десет најбољих на АТП листи, што је у појединим коментарима наведено као проклетство које прати руског играча.
Упркос томе, њему следи значајан напредак на рангирању, требало би да скочи за седам позиција и буде 13. рекет света на наредној АТП листи која ће бити објављена у понедељак.
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Московљанин на удару због подршке свом народу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала