- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова препрека за финале – Американац са асом на трибинама

© AP Photo / Aaron FavilaТоми Пол
Томи Пол - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић ће за пласман у финале Аустралијан опена играти против... Томија Пола?! Изненађујуће, у најмању руку. Да је прво или друго коло, па и да разумемо. Али у полуфиналу? Американац је направио сензацију. А многи љубитељи тениса у Србији нису ни чули за њега. Ко је Новаков следећи ривал?
Наравно, ово му је највећи успех у каријери. Полсе први пут пласирао у полуфинале Грен слема, и то је први пут после 13 година да ће Американац играти у овој фази једног од четири највећа турнира. Први пут од Ендија Родика.
Толики је успех направио Пол.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Белорускиња стала уз Новака – „Какве то има везе са њим?“
Американац има 25 година, рођен је на Флориди, игра десном руком као и дворучни бекхенд. До сада је најдаље стигао до четврте рунде Вимблдона, али сада игра тенис живота.
Пол је у јуниорском тенису стигао до позиције три, а у сениорском тенису је стигао до броја 28. У каријери је већ имао неке велике скалпове и мораће Новак да буде јако опрезан.
Американац је већ тукао Рафаела Надала, Александра Зверева и Карлоса Алкараса.
© AP Photo / Ng Han GuanНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Интересантно је да је Пол сјајан у кретњама по терену, брз је, одличан је на шљаци на којој је и одрастао у Северној Каролини. Међутим, највећи успех направио је на бетону, што и није тако чудно за америчке играче.
Један детаљ на који Новак треба да обрати пажњу: игра на мрежи. Пол воли да излази на мрежу и да се надмудрује са противницима, неретко и да их надиграва у својим малим „игрицама“.
„Видео сам га у свлачионици, рекао ми је само 'честитам'. Мислим да смо некада тренирали, али никада нисмо играли један против другога. Очигледно му прија Аустралија, али ја играм свој најбољи тенис и ово је добар тајминг за мене", поручио је Томи Пол на конференцији за медије пред судар са једним од најбољих тенисера у историји.
Новак познаје готово све играче на туру, тако и Томија Пола.
„Гледао сам Томија Пола, неко време је на Туру. Игра турнир живота. Комплетан тенисер – чврст бекхенд, може да уђе у терен и да диктира форхендом, изврсна техника сервиса којом може да погађа све тачке”, рекао је Новак Ђоковић.
Потом је и приметио да су Американци били јако добри у Аустралији, укључујући ту и Пола.
„За наш спорт је значајно да играчи из САД бележе добре резултате. Неки од највећих турнира се одржавају у тој земљи, тако да и тенисери и тенисерке из тих крајева имају велик изначај. Америка је кроз историју производила велике играче, а сада имају барем четворицу младих, талентованих тенисера и то је сјајно”, каже Србин.

Пол има опасног тренера

Док је Новак Ђоковић одговарао на питања ЏимаКуријера после меча са Андрејем Рубљовим, многима је промакла интересантна реченица у којој је Србин похвалио тренера свог наредног противника.
Ради се о Бреду Стајну, искусном стручњаку који је 1993. године водио управо Џима Куријера до титуле на Аустралијан опена, а сада је тренер Томија Пола.
Новак Ђоковић Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Срамота Американца! Новак му пришао, а он окренуо главу /видео/
У каријери је радио и са Андрејем Медведевим, Мардијем Фишем, Себастијаном Грожаном као и Кевином Андерсоном.
Пол је већ обезбедио улазак у ТОП 20 светског тениса, а до полуфинала је редом био бољи од Јана Ленарда Штруфа, Алехандра Давидовича Фокине, Џенсона Броксбија, Роберта Баутисту Агута и Бена Шелтона.
Али... У полуфиналу га чека најбољи.
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала