- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Терористички напад у Јерусалиму: Убијено најмање седам особа, десеторо повређено / фото, видео/

© AFP 2023 / AHMAD GHARABLIТерористички напад у Јерусалиму
Терористички напад у Јерусалиму - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Најмање седам људи је погинуло, а још 10 је повређено у терористичком нападу на синагогу у четврти Неве Јаков у Јерусалиму у петак увече.
Терориста је отворио ватру на људе који су излазили из синагоге после молитве петком увече, а затим су га убиле снаге безбедности након што је покушао да побегне аутомобилом. Терориста је наводно био припадник Хамаса.
Извештава се да премијер Бенјамин Нетанијаху добија новости са лица места и да ће касније ове вечери одржати процену ситуације. Комесар полиције Коби Шабтај стигао је на место инцидента убрзо након пуцњаве. На лице места стигао је и министар за националну безбедност Итамар Бен-Гвир.
Потврђено је да је међу погинулима и 40-годишња жена.
Нека од тела убијених још увек нису уклоњена са места злочина. Болничари пружају помоћ на лицу месту, а пружају прву помоћ и десетинама који су у стању шока.
До напада је дошло дан након што је девет Палестинаца убијено ватри на Западној обали коју су испалиле израелске снаге.
Израелска војска је затим саопштила да су њихове снаге биле на удару ватре током „противтерористичке операције хапшења терориста Исламског џихада“ у избегличком кампу у Џенину и да су морали да упуцају неколико „непријатељских бораца“.
Напад на Џенин пратили су милитанти из Газе који су лансирали ракете на Израел, а Тел Авив је извршио узвратне ваздушне нападе током ноћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала