- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан слави – а славље му квари Недовићева тројка у последњој секунди

© AP Photo / VLADIMIR ЉPORИIЖВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Немања Недовић погодио је невероватну тројку у последњој секунди дербија. Овај пут то није било довољно за победу његовог тима као у првом европском дербију, али јесте било довољно да Црвена звезда сада има бољи међусобни скор од црно-белих. Зато Жељко Обрадовић није био до краја задовољан упркос победи свог тима.
Жуљаће све то црно-беле који су могли до „дупле победе“, а овако ће у случају да на крају лигашког дела Евролиге имају исти број победа као и Звезда бити – иза вечитог ривала.
Звезда је први дерби у Евролиги добила са 76:73, дакле три разлике, а овај пут Партизан је славио са 79:78, један разлике. Зато би Црвена звезда у случају истог броја победа на крају лигашког дела Евролиге имала предност у односу на Партизан због бољег међусобног скора.
„Жао ми је, заиста ми је жао што нисмо одбранили четири разлике, али школе се плаћају и надам се да ћемо извући поуке“, рекао је Жељко Обрадовић и истакао и подвукао важност тог Недовићевог коша који је дошао из готово немогуће позиције.
Занимљиво је да Партизан и Звезда у овом моменту имају једнак број победа, и једни и други су на скору 10-11. држе 11. и 12. место и биће то велика борба за ТОП 8 Евролиге. Оба српска представника су близу и бориће се до краја. Зато је међусобни скор јако важан.
Дакле, главну победу вечерас односи Партизан, али и Црвена зведа има малу утеху. У случају да два српска клуба заврше лигашки део са истим бројем победа, онда то неће бити баш мала утеха. Али, све је то јако далеко.
После 21 одиграног кола Партизан је на скору 10-11 и има плус пет поена кош разлику, док је Црвена звезда такође на 10-11 и примила је 45 поена више него што је дала, па и то треба имати у виду. Али, на 13 утакмица до краја свашта је још могуће да се догоди.
Партизан слави огромну победу, највећу ове сезоне.
Звезди за утеху вечерас остаје бољи међусобни скор од Партизана у Евролиги. Који може, али и не мора на крају да има икакав значај.
Дерби често уме да дефинише целу сезону, видећемо како ће црно и црвено-бели играти у наредним утакмицама.
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
СПОРТ
Партизан се реванширао Звезди победом у гостима – вечити сада поравнати!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала