- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Испоруке тенкова Украјини неће спасити Европу у случају да избије трећи светски рат

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Пратите нас
Испоруке тенкова и оклопних јединица Украјини неће спречити избијање трећег светског рата, ако до тога уопште и дође, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Како је рекао, одбрана Украјине, која ником у Европи није ни потребна, неће помоћи „трулом Старом свету да избегне да плати за своје грехе.
Према речима Медведева, ако уопште и дође до трећег светског рата, он се неће водити из помоћ тенкова и авиона, већ ће се цео свет претворити у пепео.
Подсетио је на то да Велика Британија, између осталог, захтева да земље Алијансе треба да Кијеву испоруче наоружање истог тренутка, као и да ће ти ловци, тенкови и ракете великог домета спречити експанзију Русије и избијање трећег светског рата.
„Таквих будала у структурама власти у Европи има безброј“, додао је он.
Подсетимо, Немачка је после више месеци премишљања саоптила да ће Кијеву послати тенкове „леопард“, а истог дана су и америчке власти саопштиле да ће Кијев од Вашингтона добити тенкове „абрамс“.
Убрзо затим огласила се и Велика Британија која је саопштила да планира да испоручи Украјини тенкове „челенџер 2“ крајем марта.
Церемонија полагања венаца за Гроб незнаног војника и спомен-плочу Град-херој Лењинград поводом 77. годишњице пробијања блокаде Лењинграда у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Специјална операција у Украјини
Преломна вест: Управо се поништава борба против зла - немачки тенкови трећи пут крећу на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала