- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићеве речи одзвањају – због спектакла у Београду

© AP Photo / VLADIMIR ЉPORИIЖВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Пратите нас
Када је Никола Јокић звиждуцима дочекан у Мајамију због сукоба са Маркифом Морисом Американци су се питали како се Србин осећао у непријатељској атмосфери, али су добили одговор да је он играо у Србији. Ако су гледали дерби у Евролиги, добили су одговор на шта је мислио.
Играо сам у Србији, брате. Волео бих да ви можете то да осетите“, рекао је Јокић. Желео је Американцима да објасни да је у каријери доживео далеко ватреније атмосфере од те у НБА.
И заиста, после вечитог дербија Црвене звезде и Партизана у Евролиги многи су се јавили и упоредили ту атмосферу и ону у НБА лиги.
Јасно је која је боља и ватренија. Па су се зато и сетили Јокићевих речи.

Новинар Харисон Вајнд, који је пословично јако добро упућен у дешавања у Денвер Нагетсима, поделио је на друштвеним мрежама атмосферу на којој се виде навијачи Звезде и Партизана и цитирао је гореспоменуту Јокићеву изјаву.

Схватио је на шта је Јокић мислио. И није једини.
Јавили су се на друштвеним мрежама људи који прате кошарку и истакли да је евролигашка атмосфера значајно ватренија од НБА, посебно када су видели да је запаљена бакља на трибинама.
Нису само Американци очарани, јавили су се и Грци.
Тамошњи новинар Харис Ставру је прво поделио видео на ком се виде играчи Партизана који славе победу над Звездом уз коментар „Ово има само у европској кошарци“.
Затим је све упоредио са мечевима између Панатинаикоса и Олимпијакоса где нема опције да присуствују гостујући навијачи. Што је у Београду био случај.

„Уписано је у историју да су Срби брилијантно организовали два меча са навијачима оба клуба у дворани. Са добром сарадњом, без једног предмета баченог на терен, са навијачима који бодре и победника и пораженог. Ми смо (Грци), нажалост, далеко од тога“, написао је Ставру.

И заиста, када се погледа НБА атмосфера, буду ту пуне дворане, велики број навијача, али атмосфера у европској кошарци, посебно у српској, је нешто посебно.
Чак и за Грке који имају традицију навијача и вреле атмосфере.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Син легенде прија Јокићу – Аделманови воле Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала