- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров позвао Израел и Палестину да се суздрже од даљих сукоба

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Русије Сергеј Лавров позвао израелске и палестинске партнере да испоље максималну одговорност и да суздрже од било каквих дејства која би могла да испровоцирају даљу деградацију ситуације, саопштено је из Министарства иностраних послова Русије.
Лавров је у телефонском разговору с израелским и палестинским колегом, Елијем КОеном и Ријадом Маликијем, нагласио да је неопходно да се обнове напори међународних посредника како би се што пре поново покренуо преговарачки процес израелске и палестинске стране на међународно признатој правној основи, наведено је у саопштењу.
„Шеф руске дипломатије је изразио саучешће колегама због погибије и рањавања цивила током недавне ескалације напетости“, саопштено је из Министарства.
Руски министар је нагласио да је Москва озбиљно забринута због новог таласа насиља у зони палестинско-израелског сукоба, које прети обнављањем оружаног сукоба и може довести до нових жртава и разарања.
У рацији коју су израелски војници спровели 26. јануара на Западној обали реке Јордан, у граду Џенин, погинуло је најмање девет палестинаца, а више од 16 њих је рањено. Претходног дана у сличним околностима у граду Калкилија и у избегличком кампу „Шуафат“ убијена су два Палестинца.
Прошлог петка у Источном Јерусалиму 21-годишњи Палестинац је убио седморо људи у близини синагоге, а 10 људи је рањено. Сарадници израелских снага безбедности су наредног дана ухапсили 13-годишњег дечака који је из ватреног оружја ранио двојицу људи у источном делу Јерусалима.
Терористички напад у Јерусалиму - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
СВЕТ
Терористички напад у Јерусалиму: Убијено најмање седам особа, десеторо повређено / фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала