- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Председник Аргентине: Латинска Америка и Аргентина неће слати оружје Украјини

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Аргентине, Алберто Фернандез
Председник Аргентине, Алберто Фернандез - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Аргентина и земље Латинске Америке не планирају да шаљу оружје Украјини, изјавио је председник Аргентине Алберто Фернандез.

„Аргентина и Латинска Америка не планирају и не разматрају могућност да Украјини шаљу оружје, нити било којој другој зони која је у сукобу“, изјавио је Фернандез на заједничкој конференцији за медије са немачким канцеларом Олафом Шолцом у Аргентини.

Ове недеље је бразилски лист „Фоља“, позивајући се на изворе у војсци и влади објавио, да је председник Бразила Луис да Силва одбио молбу немачке владе да испоручи тенкове „леопард“, како би сачували неутралност.
Немачка влада је 25. јануара саопштила да је донела одлуку да Украјини преда немачке тенкове „леопард 2“. Томе је претходио јако појачан притисак представника владиних партија на кабинет Олафа Шолца да што пре донесе позитивну одлуку о овом питању.
Такође у среду је Бела кућа потврдила своју намеру да пошаље 31 тенк М1 „абрамс“ у Украјину. Према речима америчких власти, за испоруку ових возила биће потребно неколико месеци. Осим тога, Вашингтон намерава да пошаље осам оклопних возила за евакуацију М88. У Белој кући су навели да се САД надају да ће испорука оружја Украјини не само помоћи Кијеву у одбрани, већ ће му омогућити и да поврати изгубљене територије, укључујући Крим.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Специјална операција у Украјини
Медведев: Испоруке тенкова Украјини неће спасити Европу у случају да избије трећи светски рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала