- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Дипломатски односи Русије и Јапана су деградирани

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Дипломатски односи Русије и Јапана су од почетка специјалне војне операције у Украјини стрмоглавом брзином деградирали, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Администрација јапанског премијера Фумија Кишиде, нарушавајући све норме и правила међународног права, уводи санкције против Русије. Међу санкцијама је 15 пакета личних санкција и санкција у разним секторима“, наводе се речи Захарове на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Како је појаснила, Јапан је обуставио Русији статус најпривилегованије нације који је утврђен билатералним трговинским споразумом из 1957. године и подсетила на протеривање руских дипломата. Подвукла је да се Токио не стиди да оптужује Русију за све замисливе и незамисливе грехе и на лицемеран начин не примећује незаконитост и непријатељство сопствених поступака.
„Притом, у Јапану не скривају да је циљ тих поступака да се нанесе штета економији и безбедности Русије, као и дестабилизација унутрашње политике“, истакла је Захарова.
Раније је Министарство иностраних послова Русије објавило да неће разговарати са Јапаном о споразуму о поморском риболову на подручју Јужних Курила због антируске санкционе политике Токија.
Поглед на вулкан Мендељејева из Јужнокурилска у Сахалинској области - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
РУСИЈА
Русија о антируском ставу Јапана: Нећемо разговарати о риболову у Јужним Курилима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала