- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши бугарски министар: Аналена Бербок је у праву

© AP Photo / Tobias SchwarzНемачка министарка спољних послова Аналена Бербок
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
ЕУ наставља да игнорише значајне проблеме, рекао је лидер странке Алтернатива бугарског препорода", бивши министар унутрашњих послова Румен Петков телевизији "Еуроком". Петков је поставио питање: зашто Европа, између осталог Немачка, не истражује „терористички напад“ – подривање "Северних токова".
Он је приметио да је немачка министарка спољних послова Аналена Бурбок, говорећи о „рату са Русијом“, рекла истину – Петков је подсетио да је раније бивша канцеларка Ангела Меркел искрено изјавила да је сврха Минских споразума била да се Украјини да време да ојача.
Он је скренуо пажњу да је шефица немачког МИП-а саопштила "да смо у рату са Русијом, као и да је шефица Европске комисије, такође Немица, госпођа фон дер Лајен, изјавила да се рат мора водити до краја".
"Чињеница је да су две кључне личности у европској политици - Немице. Таквим њиховим размишљањем може се објаснити зашто је Немачка гласала против Резолуције Генералне скупштине УН о борби против глорификације нацизма. И Немачка и САД су натерале целу ЕУ да гласа против ове резолуције Генералне скупштине. Односно, зар смо ми за нацизам? Нека Европа јасно каже зашто је против. Против је гласала и Бугарска", објаснио је Радев.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Специјална операција у Украјини
Изненадна посета: Аналена Бербок стигла у Харков и обећала нове испоруке оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала