- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука гледа Звезду, Богдан Партизан – а да ли ће Америка видети Васу?

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Богдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Евролига код многих љубитеља кошарке преузима примат у односу на НБА барем када је занимљивост у питању. На то је недавно указао Лука Дончич, ево сада и Богдан Богдановић потврђује да гледа Евролигу, а спомиње и Василија Мицића који остаје у Ефесу и никако да се отисне у НБА, иако то по квалитету заслужује.
Богдановић је дао интервју за шпански Мундо депортиво у ком се дотакао и европске кошарке.
Очекивано, Партизан му је у фокусу.
„Да, пратим Евролигу, гледам много утакмица када год могу, посебно Партизан и Фенербахче, то су моја два тима. Надам се да ће се Бјелица вратити и да ће тим бити бољи са њим“, рекао је Богдановић.
Један од најбољих играча Евролиге већ пар сезона је Василије Мицић, али и он не жели да иде у НБА по сваку цену, већ чека праву понуду.
Дакле, не иде се из Евролиге у НБА „грлом у јагоде“, само да би се отишло.
„Васа може да дође у НБА, постоји простор за њега. Мора да постоји мотивација у смислу финансија и улоге да би дошао преко баре. Он је број један у Евролиги, али тешко је направити искорак у каријери. Али, наравно да поседује квалитет да игра у НБА лиги“, каже Богдан.
Да ли је теже постизати поене у Европи него у НБА?
„Скорер увек пронађе начин да постигне кош. Али, правила су другачија и, јасно је, у НБА утакмица траје дуже“, направио је поређење Србин.
Он се сам калио у Партизану, па у Евролиги где је сарађивао са садашњим тренером Партизана Жељком Обрадовићем.
„Жељков утицај на мене је био огроман. Научио сам много од њега, он је један од најбољих тренера на свету и уједно је фантастичан ментор. Научио ме је да будем професионалац и како да чиним саиграче бољим. Благословен сам и срећан што сам делио део каријере са њим, да сам освојио Евролигу са њим и то је један од најсветлијих момената у мојој каријери, без сумње“, додаје Богдан.
У НБА лиги наступа за Атланту, а могао је лако да заврши у Милвокију где би се чак домогао и шампионског прстена НБА.
„Не размишљам о томе. Заиста не размишљам много о томе, искрено. Осећам се јако добро у овом тренутку моје каријере. Свака година носи нови изазов, нове су могућности, мотивације. Осећам се добро и срећан сам што напредујем свакога дана“,закључио је Богдан.
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
Директан дуел је открио све разлике између скромног Сомборца и „америчког фаворита“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала