- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Директан дуел је открио све разлике између скромног Сомборца и „америчког фаворита“

© AP Photo / Derik HamiltonЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Снажни Камерунац Џоел Ембид водио је Филаделфију до победе над Денвер Нагетсима (126:119), показавши да игра за статистику и да је класичан кошгетер, у односу на Николу Јокића који је комплетан кошаркаш.
Центар Филаделфије који осим камерунског има америчко и француско држављанство, затрпао је кош Нагетса, убацивши 47 поена имао је и 18 скокова уз пет асистенција за нешто мање од 38 минута проведених на паркету.
И капа доле Ембиду, који је чак и преко Србина у последњем нападу погодио тројку, али мора се повући паралела између њих двојице.
У јеку прича о томе ко је бољи, ко ће бити нови-стари МВП НБА лиге, мора се направити разлика између кошгетера и комплетног кошаркаша.
Снажни Ембид демонстрирао је снагу и „пуцачке“ способности – четири погођене тројке из седам покушаја, што је за центра свакако импресивно, али...
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
Јокићеве речи одзвањају – због спектакла у Београду
„Камерунска звер“ добила је битку – не и рат! Никола Јокић који је стао, на за њега скромних 24 поена, имао је и девет асистенција ка саиграчима и осам скокова за 38 минута и 19 секунди.
Скромни Сомборац по обичају није желео да форсира, запиње, сили, већ је пустио да ствари иду својим током. Шутнуо је две тројке и погодио обе. Разигравао је саиграче, погађао када је требало, био је „диригент оркестра“ који овог пута није одсвирао тријумфалну мелодију.
Јокић је са 24 поена био најефикаснији играч Денвера, пратили су га Мареј са 22 и Мајкл Портер Џуниор, који је убацио 20 поена. Ту је и Арон Гордон са 18 поена. У томе се види да је Јокић одиграо тимски, да није узимао прекомеран број шутева као што је с друге стране чинио Џоел Ембид.
Већ је препустио Мареју и осталима да поентирају и држе заједно држе Денвер у игри. На крају, пружили су руку Севентисиксерсима, али су остали први на Западу испред Мемфиса са односом победа и пораза 34-16, док су Гризлији на учинку 31-18.
Када је у питању Никола Јокић, двоструки узастопни МВП лиге и даље је на идеалном колосеку да испише историју и домогне се и треће узастопне титуле у најјачој лиги на свету, што је пре њега пошло за руком само Лерију Бирду, Вилту Чемберлену и Кариму Абдулу Џабару.
И чим се завршио сусрет у ком је Филаделфија славила против Денвера, било је оних који су на друштвеним мрежама распредали о томе како је Камерунац бољи од Јокића. Али у чему то? По ком основу?
И на том пољу треба скинути капу управо Џоелу Ембиду, који се није „уплео“ у такве приче и није полетео после вансеријске партије у којој је убацио скоро 50 поена.

„Нема ривалства са Николом Јокићем. Он је двоструки узастопни МВП, један од најбољих кошаркаша у лиги. Заиста је невероватан. Велики сам љубитељ“, рекао је Камерунац који је одабрао да игра за Француску.

Подсетимо, Никола Јокић и Џоел Ембид изабрани су за предстојећи Ол-стар НБА лиге, али је интересантно да снажни Камерунац неће бити стартер, упркос томе што просечно убацује 33,4 поена по мечу.
С друге стране, скромни Сомборац биће у првој петорци Запада, коју осим њега чине још: Леброн Џејмс, Лука Дончић, Стеф Кари и Зајон Вилијамс из Њу Орлеанса.
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
„Краљ“ беснео због крађе, фотоапарат приложен као доказ – Богдан једноцифрен
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
Јокић и Ембид водили сјајан дуел – овај пут слави Камерунац
Јован Новак - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
Шпанце је спасао Американац са искуством из Србије – а Србију може Србин који доминира Шпанијом
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала