- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руско Министарство одбране снабдеваће добровољце оружјем, техником, храном и медицинском помоћи

© Sputnik / Кирилл БрагаДобровољци одреда "Стаљинград" пред одлазак у зону специјалне војне операције
Добровољци одреда Стаљинград пред одлазак у зону специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Министарство одбране Русије преузеће обезбеђивање добровољачких јединица наоружањем, техником, одећом, храном, као и пружањем медицинске помоћи, следи из нацрта наређења руског министра одбране објављеног на порталу правних информација.
„Утврдити: поступак обезбеђивања добровољачких формација наоружањем, војном техником, материјално-техничким средствима; поступак обезбеђивања хране, одеће и другог снабдевања, пружања медицинске помоћи грађанима који се налазе у добровољачким формацијама“, наводи се у документу.
Према документу, добровољачке формације се снабдевају наоружањем, војном техником и материјално-техничким средствима „на начин утврђен за војне формације Оружаних снага Русије“. Одећу обезбеђују надлежне службе војних јединица којима су добровољачке формације придружене.
Редослед обезбеђивања хране, одеће и другог, као и пружања медицинске помоћи борцима-добровољцима детаљно је приказан у прилозима датим уз наређење. Конкретно, инвентарна имовина не постаје лична својина добровољаца и мора се предати у складиште одеће одговарајуће војне јединице.
„Добровољци одговарају за материјалну штету проузроковану својом кривицом држави у вршењу поверених дужности, на начин прописан законом за војна лица Оружаних снага Руске Федерације“, наводи се у Прилогу број 1 ове наредбе.
Медицинска помоћ добровољцима пружа се у „војно-санитетским јединицама, одредима и организацијама“. Такође је предвиђена евакуација добровољаца авионима и хеликоптерима Ваздушно-космичких снага Русије у медицинске установе по потреби.
Према пројекту, нису потребна додатна финансијска средства.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Специјална операција у Украјини
Путин: Нема ограничења – све за војску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала