- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бродови Северне флоте спасили Француза са јахте која је тонула у Атлантику

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаФрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“
Фрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“  - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Одред бродова Северне флоте на челу са фрегатом „Адмирал Горшков“ спасао је држављанина Француске са јахте која се нашла у невољи на Атлантику, саопштило је Министарство одбране Русије.
Према информацијама ресора, посада средњег танкера „Кама“ из састава ратних бродова Северне флоте, која се налази у походу у централном делу Атлантика, примила је сигнал за помоћ са јахте која се нашла у невољи. Како би пружила помоћ, „Кама“ је скренула са руте и упутила се у област у којој је дошло до ванредног догађаја.
„На јахту је слетео инспекцијски тим који је на руски танкер искрцао једног човека са личним стварима и његовог пса. У питању је француски држављанин Лукас Монтеу, који је соло пловио Атлантиком“, наводи се у саопштењу.
Министарство прецизира да је током олује на јахти отказао уређај за управљање и почела је да надире вода. Након неуспелог покушаја да отклони квар, путник са јахте послао је сигнал за помоћ.
Такође се истиче да је спасеном путнику на танкеру „Кама“ пружена прва помоћ, а на његову молбу биће искрцан у најближој луци.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу известио је почетком јануара на церемонији упућивања у војну службу фрегате „Адмирал Горшков“ руског председника Владимира Путина да фрегата креће на дуг поход по Атлантику, Индијском океану и Средоземном мору.
Тешка нуклеарна ракетна крстарица Адмирал Нахимов у Баренцовом мору. - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
РУСИЈА
Руска Северна флота вежба заштиту острва на Арктику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала