- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Завршено рочиште на суђењу Мирославу Алексићу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICВласник школе глуме Мирослав Мика Алексић
Власник школе глуме Мирослав Мика Алексић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
У Вишем суду у Београду завршено је данашње рочиште на суђењу власнику школе глуме Мирославу Алексићу испитивањем две оштећене полазнице те школе.
Оштећена Н.В. чије је испитивање започето на претходном рочишту, потврдила је свој ранији исказ и навела да ју је Алексић полно узнемиравао у два наврата, први пут кад је имала 14 или 15 година, а други пут кад је имала 17 година.
Током првог сексуалног узнемиравања, како је рекла, Алексић јој је рекао да подигне сукњу и да се окрене, а у другом случају када је имала 17 година, како је казала, Алексић ју је додиривао по задњици против њене воље.
Она је рекла да се то подразумевало и да су све девојчице у групи причале о тој непријатности коју је она тад доживела први пут.
Одговарајући на питања одбране Н.В. је казала да је самоиницијативно отишла у полицији без ичијег наговора и да је сама поднела пријаву против Алексића.
Сведочила је да је њена најбоља другарица, такође полазница школе, сексуално узнемиравана и да јој је причала о томе.
На питање одбране Н.В. је одговорила да је Алексић имао обичај да вређа и понижава полазнике те школе током монолога који су они имали у склопу наставе.
На питање судије шта значи посебан третман током припремне наставе за пријамни испит за Факултет драмских уметности, Н.В. је одговорила да је чула како је Алексић рекао њеној најбољој другарици И.В. "ако вечерас не доживиш оргазам са мном ти никад нећес бити добра глумица".
Она је додала да то никад није радио са дечацима и мушкарцима, односно полазницима те школе.
По завршетку испитивања оштећене судија је одбацио захтев Алексићевог браниоца који је затражио суочавање Алексића и оштећене Н.В. због, како је тврдио, „низа лажи, фабрикованих чињеница које је она изнела током сведочења“.
Предлогу браниоца противили су се и тужиоци који су сматрали да би суочавање довело до додатне виктимизације жртве.
Након паузе, започето је испитивање оштећене М.Ћ. која је истакла да остаје при ономе што је рекла Тужилаштву и да се осећа изузетно пониженом.
Питања која јој је одбрана постављала до прекида суђења односила су се углавном на рад школе и распоред просторија школе.
Судија је током данашњег рочишта изрекао две опомене браниоцу због непоштовања реда у судници.
Нова рочишта заказана су за 3. март, 11. април и 12. мај.
Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.
Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, убрзо се оптужбама против
Док анђели спавају - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
„Док анђели спавају“: Професор Биљана Машић Алексић о свом супругу Мики Алексићу /први део/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала