- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал о мржњи према Србину: „Ђоковић је најбољи, али никада неће бити вољен као Роџер и Рафа“

© AFP 2023 / JEAN CHRISTOPHE MAGNENETТони Надал
Тони Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Тони Надал, тениски стручњак и стриц Рафаела Надала, изнео је занимљиво запажање о томе зашто постоји аверзија одређеног броја љубитеља тениса према Новаку Ђоковићу, иако је Србин један од најбољих у историји ове игре.
Ноле је у Мелбурну у недељу освојио гренд слем титулу број 22 и по броју највећих трофеја се изједначио са Рафаелом Надалом.
Међутим, садашњи тренер Феликса Оже-Алијасима каже да се Новак задесио у погрешно време у свету тениса.
„Проблем је што се Новак појавио у време када је већ било успостављено ривалство између Федерера и Надала. И људи су волели њихове дуеле. Он је био нови клинац на улици, који је на неки начин кварио забаву. Такође и његово понашање на терену зна да буде проблематично. То су разлози због чега никада неће бити вољен као Роџер или Рафа“, истакао је Надал.
Тони се осврнуо и на недавну Новакову изјаву да „када су други играчи повређени они су жртве, а када сам ја у питању онда је фолирање“.
„Не треба нека посебна памет па да се закључи да се то 'други' односи на Рафаела, јер је он био једини повређени играч међу кандидатима за титулу на Аустралијан опену.“
Што се тиче тениских квалитета, Тони Надал нема дилему - Ђоковић је најбољи на свету.
„Његов тенис је без сумње најкомплетнији на терену и Новак са задивљавајућом мирноћом одговара на максималну напетост. Очигледно је да је 'гладан' успеха и да има амбицију да настави да игра још убедљивије.“
Тони Надал - Sputnik Србија
Тони Надал
тениски стручњак
Тони Надал је на крају истакао да ипак цени сва Новакова достигнућа.
„Осим тога што је велики шампион, Новак и ја смо увек имали добар однос. Постоје они који воле Рафу, они који воле Роџера, али и они који воле Ђоковића. Чињеница је да ретко ко мрзи Федерера, да мало њих не воли Рафу и да Ђоковић има више 'хејтера' него ова двојица. Али не знам зашто је то тако”, закључио је Рафин стриц.
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Срамота је огољена због „забрањених“ шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала