- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Браво за кловна“: Прича о болести која се побеђује смехом

© Фото : Уступљено СпутњикуПлакат за монодраму „Браво за кловна“ Миње Пековић
Плакат за монодраму „Браво за кловна“ Миње Пековић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Монодрама „Браво за кловна“, ауторски пројекат првакиње Драме Народног позоришта у Суботици Миње Пековић, настала по мотивима њених личних дневника које је водила током лечења од карцинома 2020. године, гостоваће 2. фебруара на Сцени „Раша Плаовић“.
Kроз представу, која свесно избегава једноставне жанровске одреднице, а која кроз циркуске елементе вешто преплиће комедију и драму, публика добија увид у лични доживљај особе која пролази кроз све сегменте терапије.
Отворено говорећи о преиспитивању досадашњих поступака, односа према свету и људима око ње, начина на који је до сада реаговала на „стварност“, преиспитивању приоритета, поимању вере и озбиљности у третирању свог менталног здравља, Миња Пековић представом „Браво за кловна“ отвара питања за сваког појединца у публици. Сва та питања у овој снажној и јединственој представи, на крају нам доносе катарзу, али и нову снагу, веру и оптимизам.
Уз Мињу Пековић, на сцени је током представе и музичар Мирослав Идић (корепетитор и аранжер) који причу прати звуком хармонике као што је током терапија Мињи потпору пружала музика и животна прича легендарне Едит Пјаф, која је у неким сегментима и инспирација за ову представу.
У ауторском тиму су и Марија Kалабић (сценограф), Марко Маросиук (костимограф) и Никола Маринков (дизајнер светла).
Крцко Орашчић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
КУЛТУРА
Јубилеј „Крцка Орашчића“ у Србији: Шећерлема за коју се већ сто година тражи карта више
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала