- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралијанац потврдио да Новак није лажирао повреду – „Видео сам снимке својим очима“

© AP Photo / Hamish BlairКрег Тајли и Новак Ђоковић
Крег Тајли и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Директор Аустралијан опена Крејг Тајли открио је да је Новак Ђоковић играо са руптуром бутног мишића дугачком три центиметара и тиме запушио уста свима који су тврдили да Србин лажира повреду.
Новак је повређен освојио Аустралијан опен, а иако су многи сумњали да је лажирао повреду да би тако „омекшао противнике“ и приобио наклоност публике, сада је потврђено да је опасно ризиковао даљу каријеру.
Директор турнира објавио је информацију која се чувала у тајности, а то је да је Новак имао руптуру мишића задње ложе од чак три центиметра, што је Ђоковић и сам наговестио да ће можда објавити на друштвеним мрежама.

„Да, видео сам својим очима снимке, а и доктори ће вам рећи истину. Било је много нагађања да ли је то истина или не, а знам да је тешко поверовати шта Новак може да уради са таквом повредом. Невероватан је заиста, екстремно професионално се понео, а сада на крају дана нико не сме да доводи у питање његов атлетицизам“, рекао је Тајли гостујући у радио-програму „Спортсдеј“.

Аустралијанац је додао и да су сви свесни да многи његови потези носе лошу репутацију иако српски тенисер за многе од тих ствари није одговоран.
„Фокусиран је на све што ради, сваког тренутка у дану. Шта једе, шта пије, како ради ово, оно. Код њега нема никаквих падова. Прошао је кроз толико тога и освојио десет Аустралијан опена, а то никад неће бити поновљено. Новак држи важно место у историји нашег турнира“, поручио је Kрег Тајли.

Ко ће сада да се извини Новаку?

Тешко да ће се неко од новинара извинити Новаку због сумње у повреду која је изражавана током Аустралијан опена. И сам Ђоковић је понављао како му је доста да га проглашавају за фолиранта због повреде, док други за исте ствари добијају статус хероја, што је већ постала уобичајена пракса у тенису.
„Немам неки осећај да некоме морам да докажем у том смислу. Имам ја снимке од ове године и од пре две године. Ултразвук је ту који ће доказати. Да ли ћу то објавити у документарцу или на друштвеним мрежама, не знам - можда хоћу, можда и нећу. Све зависи како се ја осећам, а сада ме не интересује шта људи мисле. Забавно је како се наставља тај наратив око мене који је другачији од других играча, а пролазимо кроз сличне ситуације. Навикао сам да се суочавам са тим и то ме још додатно мотивише. Хвала им јер ме мотивишу", рекао је Ђоковић после победе над Де Минором.
Подсетимо, Ђоковић је и претходни Аустралијан опен на коме је учествовао (2021) освојио са руптуром мишића стомачног зида која је била чак 25 милиметара, односно која се погоршавала како је турнир текао.
На овом гренд слему у Мелбурну имао је помоћ и чувене докторке Маријане Kовачевић која му је помогла да реши проблем са задњом ложом и стигне до 22. гренд слема у каријери.
Маријана Ковачевић, ложа, Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
Због Новакове ложе – у Новаковој ложи: Цео свет је упознао „мистериозну“ Српкињу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала