- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Немачка верује да је Запад учествовао у терористичком нападу на „Северне токове“

© AP Photo / Danish Defence CommandМесто цурења гаса на гасоводу "Северни ток" у водама Данске
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у водама Данске - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Немачки експерти претпостављају да је експлозије на гасоводима „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“ могла да реализује једна западна земља, пише британски лист „Тајмс“.

„Немачки експерти, како се претпоставља, слабо су напредовали у истрази, а званичницима тек предстоји да пронађу убедљиве доказе. Међутим, 'Тајмс' сматра, да су они отворени за теорије о томе да је западна држава крива за терористичкиe нападe са циљем да за то оптужи Русију“, наводи се у материјалу листа.

Притом, један саговорник листа је навео да је чудна чињеница да су немачке власти за сада доставиле оскудну информацију о великом инфраструктурном нападу.
Бивши саветник Стејт департмента за питања енергетике је у разговору за лист навео да не сматра да је зачуђујуће да још увек није завршена процедура проналажења доказа о терористичком нападу на гасоводима. Истакао је да истраге испод воде увек дуго трају.
Терористички напади догодили су се 26. септембра, истовремено на два руска гасовода који извозе гас у Европу – на „Северном току 1“ и „Северном току 2“. Оператор „Северног тока“, компанија „Норд стрим АГ“ саопштила је да је дошло до великих оштећења и да је немогуће проценити када ће она бити отклоњена. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о планираној диверзији. Главно тужилаштво Русије покренуло је кривичну истрагу о делу међународног тероризма.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
РУСИЈА
Данска, Шведска и Немачка настављају истрагу експлозија на „Северним токовима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала