- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Траје полемика око Новакове повреде, укључили се доктори: „То може само он“

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић – Андреј Рубљов
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Повреда Новака Ђоковића и руптура мишића од три центиметара, о којој сведочи директор Аустралијан опена Крег Тајли, и даље је централна тема у светским медијима. Француски новинари и даље не верују Ђоковићу.
Чувени спортски дневник „Екип“ контактирао је доктора Оливијеа Рујона, спортског лекара који је изразио сумњу да је Новак са толиком руптуром освојио Аустралијан опен.
Француз сматра да је Ђоковићева повреда задње ложе била лакше природе.

„Можда то и није била руптура, већ мање истегнуће првог ранга. Са лековима за болове и физикалном терапијом бол се лако смањује. Ако имате покидан мишић нема шансе да после два-три дана бол престане, без обзира на 'чудесне' начине опоравка, тврди доктор Рујон.

Међутим, његово мишљење побија Питер Брукнер, некадашњи лекар Ливерпула, а тренутно шеф медицинског тима репрезентације Аустралије.
„Постоји још један тип који је руптура на периферији мишића и то називамо миофасцијална руптура. Сматрамо да је то повреда која вас мучи 10 до 14 дана и претпостављам да је то имао Ђоковићу. По мом прорачуну, од повреде до првог меча на Аустралијан опену је прошло тачно 10 дана“, рекао је доктор Брукнер.
Аустралијанац је додао и да је невероватна припремљеност коју поседује Ђоковић управо омогућила српском асу да заигра на Аустралијан опену.
Новак је потврдио да на слободне дане није тренирао него је свакодневно ишао на разне третмане који би му помогли да реши проблем, па је чак стигла и докторка Маријана Kовачевић из Београда.
„Ђоковић је човек који све ради исправно - зна када једе, када пије, како се опоравља. Све је урадио да буде потпуно здрав. Није био на сто одсто у прва три меча. У другој недељи повреда је била скоро залечена“, закључио је аустралијски доктор и тиме ставио тачку на приче о Нолетовој лажираној повреди.
Крег Тајли и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Аустралијанац потврдио да Новак није лажирао повреду – „Видео сам снимке својим очима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала