Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потпредседник Српске листе у Вашингтону: Пренећу у колико тешком положају се налазе Срби на КиМ

© Tanjug / RADE PRELICГрадоначелник Штрпца Далибор Јевтић
Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да ће састанци које ће имати у Вашингтону, где борави поводом Молитвеног доручка, бити добра прилика да се разговара о могућем решењу за проблеме везане за Србе на Косову и Метохију.
„Сусрети у Вашингтону су добра прилика да се у овом значајном тренутку разговора о могућим решењима за проблеме везане за живот и положај Срба на КиМ“, рекао је Јевтић за Танјуг.
Разговори са конгресменима, сенаторима и онима у Стејт департменту, како је казао, биће прилика да им из прве руке да информације о положају Срба.
Јевтић је најавио да ће се у петак састати са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.
Како је додао, биће то прилика да са Ескобаром и људима који се баве питањима у нашем региону још једном предочи тежак положај у којем се у овом тренутку налазе Срби на КиМ услед погрешне политике због лошег односа Приштине, неимплементације не само постигнутих договора, већ и постојећих закона и свега онога што припада невећинским националним заједницама на КиМ.
Додао је као важно и то што ће имати састанак са људима из комерцијалног сектора који се бави економским питањима и да ће са њима говорити о могућности развоја Општине Штрпце на чијем је челу.
„Важна тема ће бити и развој Брезовице коју већ дуже покушавамо да отворимо, да локална заједница руководи тим ресурсом'“, рекао је Јевтић и додао да ће то бити прилика да им предочи све у вези са ситуацијом и решењима како би се ски-центар развијао и отварала нова радна места.
Алексанадар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СРБИЈА
Вучић разговарао са Блинкеном, огласио се и Стејт департмент
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала