- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русији опет прете немачким тенковима као пре 80 година - одговорићемо, имамо чиме

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Стаљинград је заувек постао симбол неуништивости руског народа, рекао је председник Русије Владимир Путин.
Путин је честитао 80. годишњицу пораза фашизма у Стаљинградској битци: То је била битка за опстанак растрзане, али непокорне земље.
"Сада, нажалост, видимо да идеологија нацизма, у свом модерном облику, у модерној манифестацији, поново ствара директне претње безбедности наше земље. Поново смо принуђени да одбијамо агресију колективног Запада", рекао је он на концерту у част 80. годишњице победе у Стаљинградској бици.
Спремност зарад истине да се иде до краја и учини немогуће – била је и јесте у крви вишенационалног народа Руске Федерације", рекао је руски председник.
Он је истакао да је невероватно да Русији опет прете немачким тенковима "леопард".
"Невероватно, али истинито. Опет нам прете немачким тенковима "леопард", на чијим оклопима се налазе крстови. И они ће се поново борити са Русијом на тлу Украјине рукама ... бандероваца (неонациста)", рекао је Путин, истакавши да Москва има чиме да одговори онима који јој прете.
„Они који нам прете, очигледно, не разумеју једноставну истину – сви наши људи, сви смо одрасли и кроз мајчино млеко попили традицију нашег народа, генерација победника који су својим радом, знојем и крвљу стварали нашу земљу и предали нам је у наслеђе“, објаснио је он.
Он је рекао да, упркос напорима званичне, суштински корумпиране пропаганде западних елита, Русија има много пријатеља, и то широм света, укључујући и Америку, Северну Америку, Европу.
"Русија је сигурна у своју победу", сигуран је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала