- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин у Волгограду, Русија обележава 80 година од Стаљинградске битке /видео/

© Sputnik / Yakov Ryumkin / Уђи у базу фотографија„Успомене из мирног доба“
„Успомене из мирног доба“ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Данас се обележава 80 година од пораза нацистичких трупа у Стаљинградској бици, једној од најодлучујућих у Другом светском рату. Тим поводом у Русији је планиран низ свечаних догађаја.
Прес служба Кремља саопштила је да ће руски председник Владимир Путин у оквиру обележавања годишњице битке бити у радној посети Волгограду.
У саопштењу се наводи да ће руски лидер положити венац код Вечне ватре у „Дворани ратне славе“ у музеју „Стаљинградска битка“ на Мамајевом кургану. Након тога, председник ће одржати говор на свечаном концерту.
Путин ће се такође састати са представницима јавних патриотских и омладинских организација у музеју-панорами „Стаљинградска битка“. Поред тога, планиран је и одвојени радни састанак са гувернером Волгоградске области Андрејем Бочаровом.
Стаљинградска битка (17. јул 1942 – 2. фебруар 1943. године) према размерама, дужини и броју учесника постала је једна од највећих у Великом Отаџбинском рату. Суштински је променила његов ток и била весник победе совјетске армије над нацистичким снагама.
Совјетска противваздушна одбрана је даноноћно бранила град од напада противничке авијације - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
РУСИЈА
Стаљинградска битка – 80 година од највеће битке Великог отаџбинског рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала