- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевићева агонија у Турској – Шпанац би могао да преокрене ствари

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Партизана Александар Станојевић
Тренер Партизана Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Бивши тренер Партизана Александар Станојевић проживљава праву агонију на клупи турког клуба Коњаспора. Четири меча, исто толико пораза, од чега три у првенству и то без постигнутог гола.
Такав епилог разбеснео је навијаче Коње који су после пораза од фењераша Истанбула и то на свом терену (1:0) беснели испред стадиона и правили хаос.
Ствари су кренуле низбрдо по клуб откако је уследила пауза због Мундијала у Катарау. Коња је била најпријатније изненађење турског шампионата и била је позиционирана на високом трећем месту.
Од 13. новембра Коња има само победу, два нерешена резултата и чак четири пораза. Александар Станојевић је у јануару стигао у клуб, наследио је Илхана Палута, али је агонија настављена и шок-терапија није успела.
Нови ударац Станојевићу и Коњи задао је Истанбул, који је минималним резултатом однео цео план, а кобан је био аутогол Карајела у 67. минуту.
На сву муку, Коњаспор је одлучио да прода свог најбољег играча, у питању је босански везиста Амир Хаџиахметовић који се преселио у Истанбул, потписавши за Бешикташ за 3,2 милиона евра. Коња ће такође има 20 одсто од наредног трансфера који је орочен на четири и по године.
Ипак, нису Станојевић и остали у клубу седели скрштених руку, па су се експресно бацили у потрагу за појачањем и довели су на позајмицу Грка Андреаса Бухалакиса.
Коња и Станојевић знају да морају више и боље и да им то није довољно како би се тргли из летаргије у коју су упали, па су се окренули довођењу бившег аса Реал Мадрида - Шпанцу Иску.
Он је тренутно слободан агент и потпредседник Коње је потврдио да постоји иницијатива за његов долазак, као и да су обављени преговори.
До тада, Станојевићу који је нанизао четири неуспеха, због чега је морао да се извињава навијачима после "шамара" од Истанбула, остаје да под хитно нешто учини и да промени ствари у своју корист, у супротном лако може да се догоди да уследи прерани растанак.
Да све буде још горе Коњу већ у следећем колу очекује једно од најтежих гостовања у Турској, с обзиром на то да иду на ноге Фенербахечеу који је у прошлом колу кикснуо и ремизирао са Аданом (1:1), па ће сасвим сигурно пред својим навијачима желети да се искупи и јуришаће на три бода.
Коњаспор је пао са треће на осму позицију, док је Фенербахче други са 45 освојених бодова иза првопласираног Галатасараја који има шест бодова више.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Видић направио први корак ка председничкој фотељи ФС Србије
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Нова афера дрма Италију – Влаховић и Костић се селе?
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Станковићу и Сампдорији прети Јувентусов сценарио – 11 милиона разлога за бригу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала