- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина се огласила поводом тврдњи Пентагона о „шпијунском балону“: Спекулације не доприносе решењу

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЗастава Кине
Застава Кине - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Кине Мао Нинг, коментаришући објаве о наводном кинеском извиђачком ваздушном балону на небу изнад САД, казала је да спекулације око „кинеског шпијунског балона“, док се сви детаљи не разјасне, не доприносе решавању питања.
Она је истакла да кинеска страна тренутно врши проверу и нада се да ће заједно са Вашингтоном „мирно и промишљено решити ово питање“.
"Кина је одговорна земља и увек се стриктно придржавала међународних закона, а Пекинг нема намеру да нарушава територију и ваздушни простор било које суверене земље. Што се тиче балона, као што сам управо поменула, разматрамо и проверавамо ситуацију и надамо се да ће обе стране моћи заједно да се носе са тим мирно и пажљиво", рекла је Мао на конференцији за медије.
Мао је додала да политичари и јавност треба да се уздрже од прераних закључака.
Како је рекла, нема информације о томе да ли ће планирана посета америчког државног секретара Ентонија Блинкена Пекингу бити одложена.
Пентагон је раније саопштио да је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор, који припада Кини, на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати, али је Бела кућа саветовала да војска не покреће акцију обарања.
Пентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СВЕТ
Пентагон: Открили смо и помно пратимо кинески шпијунски балон /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала