- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кисељов о санкцијама Канаде: Ескалација која не води ничему добром

© Sputnik / Vladimir TrefilovГенерални директор Спутњика Дмитриј Кисељов
Генерални директор Спутњика Дмитриј Кисељов - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Санкције Канаде против медија и руских културних делатника су наставак ескалације која неће довести ни до чега доброг, рекао је за Спутњик генерални директор медијске групе „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов.
„На списку су и уметници који немају никакве везе са политиком. Ово је наставак ескалације која неће довести ни до чега доброг“, рекао је Кисељов.
Поводом нових антируских санкција Канаде огласио се амбасадор Русије у тој земљи Олег Степанов који је рекао да су на Западу одавно заборавили на међународно право.
„Желео бих да скренем пажњу на то да су било какве такозване санкције, рестриктивне мере које не пролазе уз одобрење Савета безбедности УН у принципу незаконите. То сви добро знају, али на Западу су сви одавно заборавили на међународно право, правећи илузију од свог концепта поретка заснованог на правилима“, рекао је Степанов за Спутњик.
Он је поручио да ће Русија одговорити на нове санкције које је Канада увела против руских новинара и уметника.
„Одговор ће уследити, ми увек делујемо по принципу реципроцитета – симетрично или асиметрично – али ми ћемо одговорити на сваки непријатељски поступак актуелних канадских власти на шта гледамо са жаљењем“, рекао је амбасадор.
Раније је саопштено да је Канада увела санкције против медијске групе „Русија севодња“, као и против 16 правних и 38 физичких лица које оптужује за ширење „дезинформација и пропаганде“.
Зграда међународне новинске агенције Русија севодња у Москви - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
РУСИЈА
Канада увела санкције против медијске групе „Русија севодња“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала