- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: САД лојалним државама дозвољавају све; Колонизаторски злочини не застаревају

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Обновљена концепција спољне политике Русије тренутно је на разматрању код руског председника Владимира Путина, изјавио министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров на седници комисије партије "Јединствена Русија" за међународну сарадњу и подршку сународницима.
Он је додао да су у ажурираној концепцији спољне политике узети у обзир сви нови елементи и задаци.

САД отворено подржавају украјинске неонацисте

Шеф руске дипломатије прокоментарисао је да Сједињене Америчке Државе врше притисак на оне који не желе да живе по њиховим упутствима.
Лавров је објаснио да Сједињене Америчке Државе и њихови савезници делују по најгорим традицијама колонијализма. Он је оценио да оне који нису сагласни да живе према упутствима Вашингтона, који се држе независног курса, покушавају да обуздају једностраним санкцијама, уценама, претњама, застрашивањем, а често и отвореним јаким притиском. Онима који су лојални, њима дозвољавају све, закључује министар.

„Погледајте, на пример, отворену подршку украјинским неонацистима, који су организовали прогоне, чистке и физичке репресалије по етничкој и језичкој линији и баве се тиме већ много година“, истакао је Лавров.

Злочини колонизатора не застаревају

Према његовим речима, колонизаторски инстинкти нигде нису нестали, злочини колонизатора не застаревају и увек лишавају права западне елите да претендују на било какво морално лидерство.
Он је додао да није тајна да су последице колонијализма, порочна пракса његових савремених манифестација, један од главних узрока дубоких диспропорција у развоју држава нашег света.
Лавров је у јучерашњем интервјуу за Спутњик поручио да поступци САД настављају колонијалну традицију да потчине друге и живе на њихов рачун.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
РУСИЈА
Све кључне поруке Лаврова: Објављујемо цео интервју шефа руске дипломатије за Спутњик /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала