Постигнут договор у ЕУ: Одређене граничне цене руских нафтних деривата

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтна пумпа
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Стални представници Европске уније договорили су граничне цене руских нафтних деривата које ће покушати да уведу заједно са државама Г7 од 5. фебруара.
„Стални представници ЕУ данас су одобрили граничне цене нафтних деривата пре коначног усвајања у Савету ЕУ“, објавило је представништво Шведске која председава Саветом ЕУ.
Како наводи агенција Ројтерс, позивајући се на дипломатске изворе, договорена гранична цена износи 100 долара по барелу за нафтне деривате којима се тргује по премијум цени, а 45 долара за оне којима се тргује уз попуст.
Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен нагласила је да ЕУ уводи граничну цену руских нафтних деривата заједно са чланицама Г7.
Сједињене Америчке Државе са савезницима ће од 5. фебруара или мало касније почети да примењују ново ограничење цена нафтних деривата који се извозе из Русије морским путем, на нивоу од 100 до 45 долара по барелу, наведено је у саопштењу Г7.
Раније је Министарство финансија САД саопштило да је Вашингтон, заједно са својим савезницима, договорио да се уведу две граничне цене за нафтне деривате из Русије. Планирано је ограничења ступе на снагу у фебруару.
Рафинерија нафте у Омску - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
РУСИЈА
Америка и савезници постигли договор: Уводе се две граничне цене за руске нафтне деривате
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала