- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француз жестоко напао Ђоковића, упоредио га с Надалом и Мбапеом: „Тешко је поверовати“

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић – Енцо Куако
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Француз Енцо Kуако је једини тенисер који је освојио сет против Новака Ђоковића на недавно завршеном Аустралијан опену, што му изгледа даје за право да износи мишљење о томе да ли је најбољи тенисер света био повређен или не.
Директор Аустралијан опена Kрег Тајли је потврдио да је Ђоковић играо са руптуром од три центиметра у задњој ложи, али Куако има другачије мишљење.
„Тешко је одговорити, први пут сам играо с њим. Између телевизије и реалности, нема много разлике. После је рекао да има ту повреду, велику повреду, многи борбени спортисти повређени не могу да наставе. Надал се повредио, више није могао да трчи. Мбапе је био ван терена две недеље. А то су највећи спортисти, они који имају приступ најбољој медицинској опреми и нези. Тешко је поверовати да само један човек на свету то може“, изјавио је Kуако за Тенис Акту.
На питање може ли себе да замисли да игра са таквом повредом, 27-годишњи Француз одговара:
„Не могу. Немам ни његов ниво, ни његово тело, ни приступ третманима које он има. Али када се узму примери Надала или Мбапеа, а поготово Рафе - он на Вимблдону није могао да сервира, а знамо колико је отпоран. Kада видиш највеће спортисте који не могу да изађу на терен, а да други осваја гренд слем тако што 15 дана игра стално… Делује мало натегнуто. Није исто ни да ли је хронични бол или повреда. Неке ситнице ми немају смисла“, рекао је Куако.
На крају је Француз изнео још један аргумент.
„Мени су у Француској увек говорили да се не истежем кад сам повређен, а видео сам да се Новак све време истезао. Рекао сам себи: Или у Србији имају неки нови метод лечења или је ово све чудно. Он има своје људе, ја сам далеко од свега тога да судим о аутентичности, али истина је да је у тешко поверовати да је био повређен“, закључио је Куако.
Никола Ћаћић и Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Србија разбила Норвешку – Новопазарац одушевио на дебију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала