- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Целу каријеру носи погрешно име на дресу – зна то и неће да промени

© AP Photo / Dave ThompsonКаземиро, Манчестер јунајтед
Каземиро, Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Један од најтрофејнијих фудбалера света, Бразилац Каземиро, годинама већ игра са неисправно написаним именом на леђима.
У дресу Реала освојио је Лигу шампиона пет пута, био је и троструки првак Шпаније у белом дресу мадридског великана, у којем је годинама заједно са Луком Модрићем и Тонијем Kросом био део моћног везног реда.
Сакупио је 18 титула пре него што је прошлог лета прешао у Манчестер јунајтед. Каземиро је све то успео носећи на дресу неисправно написано име, као што га и данас носи на дресу Јунајтеда. Иза свега се налазе грешка и празноверје.
„Моје је име Карлос Енрике Касимиро, са 'и'. Памтим да сам играо утакмицу за Сао Пауло, а клуб је лоше отиснуо моје име на дресу. Написали су га с 'е'. Одиграо сам добру утакмицу, а како сам доста сујеверан, рекао сам им да тако оставе“, рекао је бразилски репрезентативац.
Везиста Манчестер јунајтеда каже да му не смета.
„Име је тако остало. Била је то грешка направљена у једној утакмици, а ја сам рекао да нема потребе да се мења и да треба тако остане“, објаснио је Бразилац.
Иначе, Каземиро се није прославио ове суботе у Премијер лиги пошто је искључен на утакмици са Кристал Паласом у којој је његов тим славио (2:1).
Бразилски интернационалац је ухватио за врат и почео да дави везисту Kристал Паласа Вила Хјуза, што главни арбитар Ендрју Маринер испрва није приметио. Међутим, за такве ствари ту је ВАР, па је Енглез након прегледаног снимка Бразилца послао у свлачионицу. Рекло би се, сасвим заслужено.
Према прописима, Бразилцу следује пауза од три утакмице, а две од њих ће бити велики дербији са Лидсом. Како тренер Тен Хаг од раније не може да рачуна на Кристијана Ериксена, јасно је да се Јунајтед налази у озбиљном проблему.
Звезда и Војводина одале почаст Синиши Михајловићу - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Звезда и Војводина одале почаст Синиши Михајловићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала