- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Најстарији пас на свету: Боби има више од 30 година и нови је рекордер /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПас на улици током магле у Москви.
Пас на улици током магле у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Чистокрвни алентејски пастирски из Португала по имену Боби ове недеље је постао нови Гинисов рекорд као најстарији пас у историји.
Боби је више од годину дана старији од претходног носиоца титуле, који је у међувремену преминуо.
Подаци који су достављени Гинису доказали су да је Боби, чистокрвни алентејски пастирски пас (португалска раса паса чувара стоке), 1. фебруара 2023. године имао 30 година и 266 дана, а старост пса је верификована у бази података кућних љубимаца коју је одобриo нови систем регистрације паса у Португалу.
Бобијев власник Леонел Коста рекао је Гинису да је још један њихов пас доживео 22 године и да је Бобијева мајка доживела 18 година.
Ово се догодило само две недеље након што је 23-годишња чивава по имену Спајк проглашена најстаријим живим псом, a након тога је пронађен Боби.
Претходни носилац титуле „најстарији пас икада“ био је аустралијски говедар по имену Блуи који је умро 1939. године и који је живео 29 година и пет месеци.
Гинисова књига светских рекорда такође истиче да је аустралијски говедар/лабрадор по имену Чила имао очигледно 32 године и 3 дана у тренутку смрти 1983. године, али старост пса није званично потврђена.
 - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
ДРУШТВО
Нова апликација лоцира нестале псе помоћу отисака носа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала