- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Успостављен железнички саобраћај између Београда и Новог Сада, олуја зауставила „Соко“

Пратите нас
Железнички саобраћај на прузи Београд - Нови Сад поново је успостављен данас у 17.04 часова, након што су велика олуја и временске неприлике проузроковале техничке проблеме у функционисању система контактне мреже на деоници између Инђије и Новог Сада.
Пруга између Београда и Новог Сада оспособљена је за несметано одвијање железничког саобраћаја, укључен је напон у контактној мрежи изнад пруге и очекује се да ускоро крену први путнички возови на овој релацији.
Саобраћај возова на овој прузи обустављен је данас у 9.50 сати.
Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ у изузетно лошим и тешким временским условима, који су у великој мери отежавали рад на терену, оспособили су ову деоницу пруге за несметано функционисање железничког саобраћаја, наведено је у саопштењу.
За оспобољавање ове деонице новосадске пруге, била је ангажована дизалица, као и дрезина, пружна механизација и опрема „Инфраструктуре железнице Србије“. Иначе, ово није први пут да пут Одвраћеница – Преко Брдо буде непроходан услед снежних наноса, већ је то ситуација која се понавља годинама, па надлежни редовно апелују на путнике да буду опрезни приликом проласка овом деоницом као и да њом не крећу без преке потребе.
Снабдевање електричном енергијом за сада се одвија без проблема, а све расположиве путарске екипе су на терену.
Снег испред Здравственог центра у Сурдулици - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СРБИЈА
Упозорење РХМЗ-а: Опасно време у Србији, снег направио хаос /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала