- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драматичан вечити дерби – одлука пала у последњем минуту

© Tanjug / TARA RADOVANOVIЖВатерполо Звезда, ватерполисти
Ватерполо Звезда, ватерполисти - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Ватерполисти Црвене звезде савладали су Партизан у вечитом дербију на Бањици са 11:10 (2:4, 2:3, 5:2, 2:1) и тако му се реванширали за пораз у првом делу сезоне.
Голове за Партизан су постигли: Тртовић три, Ловре два, Мушикић, Гладовић, Смиљевић и Гига, а за Црвену звезду су прецизни били: Васић и Радовић три, Басара два, Гајић, Марковић и Вукићевић по један.
Kао и против Новог Београда у финалу купа, Црвена звезда је добро почела, брзо повела са 2:0 али је затим конце игре преузео Партизан. Разиграли су се црно-бели, предвођени Тртовићем и Ловром повели су 5:2 и 7:3 средином друге четвртине.
Искусни Васић је тада пробудио свој тим. Серијом од 4:0 половином трећег дела резултат је изједначен. Још једном је Партизан напао, Гига и Мушикић су донели 9:7 али је Звезда постала тим који је диктирао ритам до краја.
Уследила је још једна серија од три поготка. Расположени Радовић је почетком последњег дела Звезду довео у предност 10:9. Изједначио је Тртовић да би капитен црвено-белих Марковић 57 секунди пре краја погодио за коначних 11:10.
После ове победе Звезда је трећа на табели са бодом више испред Партизана. Лидер је Раднички Крагујевац са 16 бодова, док Нови Београд има 12 и утакмицу мање.
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Француз жестоко напао Ђоковића, упоредио га с Надалом и Мбапеом: „Тешко је поверовати“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала