- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакa је одушевио, а Србији поклонио деби из снова – Хамад је чудо које се дуго чекало

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, победом над Виктором Дурасовићем, дебитовао је на Дејвис купу против репрезентације Норвешке и још једном потврдио речи Новака Ђоковића који за Хамада тврди да је будућност српског тениса.
Није победа Хамада била императив јер је Србија претходно већ обезбедила победу над Норвешком, али је млади српски тенисер на терен изашао као да игра за највећу титулу у каријери.
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Букти рат Кирјоса и Циципаса – ко је кловн, а ко је добио лекцију
Деби за репрезентацију дешава се само једном, а Међедовић је хтео да му остане у перфектном сећању.
На почетку трема, стегнута рука, нервоза, а онда само неколико минута касније креће рапсодија!
Хамад је почео да шаље рафалне паљбе сервисом, а онда је без оклевања изазивао Норвежанина, шетао га и терао на велики напор.
Млади српски тенисер показао је нешто ново у српском тенису. Одликује га невероватна физичка снага коју фантастично користи када сервира и труди се да му сервис буде заправо и главно оружје.
Осим одличног тениса Хамад је показао и велику дозу страсти са којом је приступао сваком поену. Љутио се на себе због сваке грешке и на моменте показао да је још увек дете у телу човека јер је несмотрено знао да направи неке грешке. Међутим, оно што га ипак одваја од јуниора је то што грешке нису долазиле у пресудним тренуцима већ је када је требало да буде прибран он и био најприбранији.
Већ као дечак Хамад Међедовић показао је раскошан таленат,а годинама како је наставио да тренира и напредује све више је на њега обраћао пажњу Новак Ђоковић који му је понудио да тренира у његовој Академији на Дорћолу.
Као и већини младих српских спортиста Новак је и Хамаду био узор, а свака његова реч подршке значила је корак напред у каријери талентованог Међедовића.
Са 19 година Хамад је освојио први челенџер у Луденшајду, а прву честитку добио је управо од Новака.
„Да ли верујете да ми је Новак Ђоковић први честитао на титули? Када сам после меча узео телефон видео сам његову гласовну поруку од једног минута. Он је легенда зато што је уек доступан за савет, заиста жели да помогне и зна да саслуша“, рекао је тада Хамад.
Отац младог српског тенисера рођеног 2003. године у Новом Пазару раније је открио чиме је Хамад посебно одушевио Ђоковића.
„Новак Ђоковић је био импресиониран његовим физичким предиспозицијама, чак се и нашалио да ће га престићи већ у 17. години. Мом сину је то много значило и са још већим ентузијазмом је наставио да тренира“, испричао је Едо Међедовић.
Најбољи тенисер света улаже много труда у развој каријере младог Међедовића.
„Имамо среће да смо завршили и код Новака, хвала Богу. Новак се стварно труди око Хамада. На све начине: финансијски, ментално и друштвено. Сећам се другог разговора са Новаком. Тада смо конкретно разговарали око корака у Хамадовој каријери. Он ми је предлагао идеје, шта да радимо у вези са Хамадом и сећам се да сам му рекао да све то кошта. Он наставља, предлаже ми тренера, прича како ћемо, шта ћемо и додаје да је Хамадово само да тренира, остало ће да обави он“, рекао је једном приликом Едо Међедовић у интервјуу за „Спортал“.
Када је Едо Међедовић питао Новака како да му се одужи, српски ас му је поносно одговорио.
„Сутра када Хамад успе ви помозите неком друго детету“, рекао је Новак.
Новаков утицај видео се прошле године када је Хамад стигао до титуле на челенџеру, а подигао је и три трофеја са ИТФ турнира. Први рекет света само је додатно разбуктао Хамадову страст према тенису, а 19-годишњак је онда искористио и својих „пет минута“ на Дејвис купу.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Француз жестоко напао Ђоковића, упоредио га с Надалом и Мбапеом: „Тешко је поверовати“
Никола Ћаћић и Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Србија разбила Норвешку – Новопазарац одушевио на дебију
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Букти рат Кирјоса и Циципаса – ко је кловн, а ко је добио лекцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала