- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Разбијене главе, фудбал на леду и један гол за победу Партизана у Крушевцу

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићПартизан и Напредак
Партизан и Напредак - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана су победом стартовали други део сезоне у Суперлиги, савладали су Напредак у гостима минималним резултатом (1:0), по веома лошим временским условима.
Мало је недостајало да утакмица 20. кола Суперлиге буде одложена због залеђеног терена, делегат је ипак дозволио да се игра, а дуел су обележили бројни падови, клизање играча, а све се окончало са две разбијене главе.
Најпре је чалму морао да стави домаћи фудбалер Бојан Чечарић, а потом и бек црно-белих Александар Филиповић, али на срећу није било тежих повреда по ужасном терену.
„Ја сам избројао да су пукле четири главе, жао ми је што су момци морали да играју по оваквим условима“, рекао је тренер Партизана Гордан Петрић.
Деловали су домаћи као озбиљнији ривал, имали су теренску иницијативу, држали су лопту у поседу, али нису успевали да нападну на прави начин.
То је Партизан и искористио, у 62. минуту се затресла мрежа Напретка после шута Фусенија Дијабатеа који је закачио Дејана Керкеза и преварио голмана Николу Петрића, добивши веома чудан фелш.
Био је то први гол Француза, који игра за репрезентацију Малија, у дресу Партизана када је Суперлига у питању.
Обе екипе су имале по једну велику шансу до краја утакмице, али су лопте биле избациване практично са гол линије.
Партизан је остварио 14 победу у сезони, има 46 поена на другом месту табеле, осам мање од првопласиране Црвене звезде, док је Напредак на 11. позицији са шест поена мање у односу на Раднички Крагујевац, прву екипу која у овом моменту има позицију за плеј-оф.
Standings provided by Sofascore
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала