- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољска гради електронску ограду на граници са Калињинградском облашћу

© AFP 2023 / WOJTEK RADWANSKIЖичана ограда на пољско-руској граници у Калињинградској области
Жичана ограда на пољско-руској граници у Калињинградској области - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Пољска ће у марту почети изградњу електронске ограде на граници са Калињинградском облашћу Русије, саопштила је портпаролка пољске граничне страже Ана Михаљска.
Тренутно пољска војска на граници са Калињинградском облашћу диже ограду од бодљикаве жице. Пољске власти су крајем прошле године потписале уговор вредан 84 милиона долара за изградњу електронске баријере на граници са Русијом.
„Изградња електронске баријере на граници са Калињинградском облашћу требало би да почне у марту. Електронски систем на делу са Калињинградском облашћу пружаће се на деоници копнене границе од 200 километара“, рекла је портпаролка, преноси агенција ПАП.
Према њеним речима, извођач радова налази се у процесу припреме пројекта који ће бити предат граничарима.
Михаљска је објаснила да је електронска ограда „систем сензора и камера, захваљујући којима се даноноћно може контролисати граница, без обзира на временске услове и без потребе да се налазите на граничној линији“.
Истовремено, према подацима пољских граничара, ситуација на граници са Русијом остаје мирна, прошле године регистровано је 11 случајева илегалног преласка границе из Русије у Пољску. Осим тога, дешавају се случајеви уласка у гранични појас. Ради се о берачима печурака који су изгубили оријентацију и туристима који су желели да се сликају код граничног стуба.
Калињинград - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
РУСИЈА
Пољска диже ограду на граници са Калињинградом: Русија понудила Варшави грађевински материјал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала