- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска докторка открила које три намирнице успоравају старење

CC0 / Pixabay / Јагоде
Јагоде - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Хроничне упале су у основи старења и болести које се појављују у зрелом добу, а као последица тога јавља се гојазност и гомилање старих ћелија у организму, изјавила је заменица директора за транслациону медицину руског Института Н.И. Пирогова Ирина Стражеско.
Према њеним речима, уништавању старих ћелија доприносе супстанце-сенолитици, који се налазе у јабукама, јагодама и луку. Ове производе је потребно чешће конзумирати. Осим тога, гојазност се може спречити правилном исхраном и физичком активношћу.

„Сваки човек би требало да се храни у складу са његовим потребама и оним што прија његовом организму. Свима се могу дати опште препоруке да користи природне производе, углавном биљног порекла, а умерене калоријске вредности. Чак и ако у породици нема људи који су дуго живели, увек је могуће променити начин живота, од кога 75 одсто зависи колико дуго ћете живети“, напоменула је она.

Докторка је такође додала да не би требало да се слепо прате препоруке о правилној исхрани, јер оне не одговарају сваком организму. На пример, исхрана без меса не може одговарати свакој особи.
Мед - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
РУСИЈА
Руски доктор: Екцем, главобоља, псоријаза ─ проверите, можда сте интолерантни на мед
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала