- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Украјинске власти припремају провокацију у Краматорску

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на згради Министарства одбране
Застава Русије на згради Министарства одбране - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Руска војска саопштила је да има информације о плановима украјинских специјалних служби да организују провокацију у Краматорску како би оптужиле руску војску за ударе на цивилне циљеве.
„Према информацијама које је потврдило више независних извора, украјинске специјалне службе намеравају да у најскорије време изведу велику провокацију како би оптужиле Русију да је наводно починила ратне злочине“, саопштио је међуресорни штаб за координацију хуманитарног одговора у Украјини Министарства одбране Русије.
У саопштењу се наводи да су украјинске власти планирале у Краматорску контролисано дизање у ваздух зграда локалне нарколошке и онколошке амбуланте, као и прве градске болнице.
У саопштењу штаба се наводи да је сврха ове провокације Кијева „да се Русија оптужи за наводно намерни напад на цивилне објекте“.
У штабу су истакли да су украјинске службе довеле западне новинаре у Краматорск.
„У пратњи припадника Службе безбедности Украјине (СБУ), у град Краматорск су већ стигли новинари западних медија, који су сада смештени у хотелу ‘Сафир’“, прецизира се у саопштењу.
Такође се додаје да је особље медицинских установа евакуисано и, до даљег, пребачено на формат рада на даљину.
„У западним медијима, дизање у ваздух здравствених установа у Краматорску биће представљено као још једно злодело руских трупа, које захтева одговор светске заједнице и убрзање испорука ракета дугог домета Кијеву за ударе по руској територији“, истиче се у саопштењу.
„У светлу војних неуспеха украјинске војске, кијевске власти покушавају оваквим провокацијама да појачају притисак на јавно мњење у западним земљама како би прошириле асортиман савременог наоружања и војне технике за Оружане снаге Украјине“, закључује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала