- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

Агонија српске тенисерке у Турској: „Једина титула коју желим је да се вратим кући жива и здрава“

© Фото : Уступљено СпутњикуЕлена Миловановић
Елена Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Највећа титула би ми била да се вратим кући жива и здрава, каже за Спутњик Елена Миловановић, 22-годишња српска тенисерка, чланица академије „Новак Ђоковић“ која је у Турској требало да наступи у другом колу турнира у Анталији, али је планове прекинуо низ катастрофалних земљотреса који је иза себе оставио разорене градове и хиљаде жртава.
На 600 километара далеко од епицентра земљотреса Елена Миловановић је остала заробљена у хотелу у близини ког се одржава тениски турнир и не може да се врати у Србију због отказаних летова. Она на турнир је отпутовала сама, а друштво јој праве вршњакиње као и млађе учеснице које деле страх због трагичних догађаја.
„Сви смо уплашени, сви летови су отказани не можемо да одемо одавде. Наши родитељи се брину, ја сам овде сама, сама путујем на турнире, држимо се заједно поготово ми са Балкана. Немамо никакву информацију што се тиче летова за повратак, на чекању смо и једина титула коју желим је да дођем кући жива и здрава“, каже Елена.
Како истиче, ни у једном моменту није размишљала о такмичењу, већ о томе како ће добити информацију да може да оде кући и загрли чланове своје породице.
„Почели смо јуче турнир, требало је да играм данас, а онда су нам јавили да су мечеви отказани, а потом и цео програм. Најбитније је да смо сви здрави“, каже Елена.
Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
МОЈА ПРИЧА
Зоран Терзић за Спутњик преноси драму из Турске: „Многи спортисти су још под рушевинама“
Посебно јој је жао учесника из Турске чије се породице углавном налазе у Адани где се осетио један од јачих потреса.
„Страшно је за све учеснике, њихове породице су у опасности, срећом најјачи потреси су били ноћас док смо спавали па ми нисмо осетили. Хотел је препун фудбалских и одбојкашких тимова који су на припремама, не могу да замислим кроз шта пролазе њихове породице“, додала је Елена.
У таквим околностима, додаје наша саговорница, покушава да размишља позитивно и да се нада добром исходу.
„Покушавам да будем захвална што сам жива и здрава, колико год је могуће у оваквој ситуацији. Покушавам да прихватим да је тако како јесте, колико год било тужно. Хвала Богу да смо ми добро и да можемо да се надамо својим кућама и породицама. Само да не буде више потреса“, закључила је Елена Миловановић јављање за Спутњик из Турске.
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
МОЈА ПРИЧА
Алимпијевићев рапорт за Спутњик из Турске: „Катастрофа огромних размера“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала