- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Коначно се уписао у Србији, али није било традиционалне „дремке“: „Људи, прехладно је!“

© Фото : ФК Партизан / Сандић ФОТОФусени Дијабате
Фусени Дијабате - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана успели су на залеђеном терену у Крушевцу да савладају Напредак резултатом 1:0 после гола Фусенија Дијабатеа, првог у Суперлиги Србије, а једини стрелац на утакмици рекао је после победе да су се он као и остали играчи због временски услова осећали као „у рату“.
Утакмица Партизана и Напретка каснила је због залеђеног терена и велике зиме и разматрало се да ли ће уопште бити одиграна, међутим играчи су изашли на терен и суочили се са ужасним временским условима.
После победе, Фусени Дијабате је открио да је њему и саиграчима било јако тешко током утакмице због временских непогода и лошег терена.
„Било је готово немогуће играти. Овакве услове за игру никад нисам доживео. Било је прехладно, чак сам и трљао руке преко рукавица од хладноће. Моји саиграчи и ја смо се осећали као да смо у рату, а не на терену“, рекао је Дијабате.
Било је свега само не доброг фудбала који и није могао да се очекује јер је снег падао све јаче, а играчи се клизали по терену. Херој је у 61. минуту постао Дијабате који је успео да затресе мрежу домаћег тима.
Због велике хладноће Дијабате није могао уобичајено да прослави гол, већ је славио тако што је рукама гестикулирао да се смрзао.
„Заиста нисам могао да легнем на земљу, јер је било прехладно. Тај начин прославе је значио 'Људи, прехладно је! Можете ли да укључите грејање?“, насмејао се Дијабате.
Фудбалер из Малија пред почетак другог дела сезоне наљутио је Гордана Петрића, тренера Партизана, јер је каснио на припреме, међутим голом на утакмици која се играла на залеђеном терену Дијабате се дефинитивно искупио.
► Погледајте емисију Миљанов корнер
СПОРТ
Као да су предосетили – српски фудбалери избегли разоран земљотрес у Турској
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Изненађујући трансфер дечака који би могао да буде право фудбалско чудо – из Звезде у Партизан!
Партизан и Напредак - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Разбијене главе, фудбал на леду и један гол за победу Партизана у Крушевцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала