- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преко брда преко брега, и југа и севера – српски син коначно стиже у отаџбину

© Фото : ФК Црвена звездаМарко Стаменић
Марко Стаменић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Марко Стаменић нови је фудбалер Црвене звезде, саопштили су црвено-бели на званичном сајту. Талентовани везни фудбалер ће на Маракану стићи као слободан играч 1. јула, а потписао је уговор до лета 2027. године.
Стаменић је рођен у Велингтону, главном граду Новог Зеланда, али поседује и српски пасош, тако да неће заузимати место странца у екипи.
Реч је о централном везном фудбалеру рођеном 19. фебруара 2002. године који је висок 188 центиметара. У каријери је носио дрес Вестерн Субурса и Тим Велингтона, пре него што је као осамнаестогодишњак потписао за Kопенхаген.
За данског великана је одиграо 16 утакмица, а у међувремену је био позајмљен ХБ Kегеу, за који је на 23 утакмице постигао два гола.
Такође је и стандардни репрезентативац Новог Зеланда, за који је одиграо 11 мечева.
„Веома смо задовољни доласком Марка Стаменића. Довели смо младог играча са српским пасошем који ће наредне сезоне бити бонус, а опет иза себе има огромно искуство играња Лиге шампиона. Реч је о великом потенцијалу и фудбалеру који се најбоље сналази у везном реду, а с обзиром на његове квалитете, нема сумње да ће се брзо уклопити у стил игре Црвене звезде“, рекао је спортски директор Митар Мркела.
Челник црвено-белих је посебно поносан јер је Стаменић изабрао београдски клуб.
„Изабрао је Црвену звезду као следећу дестинацију у каријери, а долази из једног изузетно стабилног клуба, што нас чини изузетно поноснима. Верујем да је пред Стаменићем блистава будућност, као и да смо његовим довођењем направили одличан посао“, закључио је Мркела.
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Скандал тресе Острво – руши се највећа фудбалска „монархија“: „Ако сте лагали – нема пријатељства!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала