- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пекинг признао: Балон изнад Латинске Америке припада Кини

© AP Photo / Larry MayerПентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати
Пентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Пекинг је признао да балон, који је примећен изнад Латинске Америке, такође припада Кини, објавила је телевизија Си-Ен-Ен позивајући се на представника из Министарства иностраних послова Кине.
Представник кинеског Министарства иностраних послова Мао Нин је на брифингу на питање Си-Ен-Ен-а изјавио да је балон веома одступио од планираног курса и да се грешком појавио на небу изнад Латинске Америке због временских услова и ограничених могућности за контролу балона.
То је већ други балон, који је како наводе у Пекингу, одступио од курса убог временских услова. Први је, појавивши се изнад континенталног дела САД у суботу, погодила америчка војска.
Пентагон је прошле недеље саопштио о балону који се налазио изнад Латинске Америке. Према информацијама америчког Министарства одбране реч је о једном кинеском балону који се користи за обавештавање.
Кина је упутила званичан протест Сједињеним Америчким Државама због уништења кинеског балона у ваздушном простору изнад Атлантика надомак обала Јужне Каролине. Кинеско Министарство иностраних послова је подвукло да је Кина, након провера, неколико пута обавестила америчку страну да је балон или аеростат намењен за цивилну употребу и да је ушао у амерички ваздушни простор због више силе и да се то није намерно догодило.
Авион пролеће поред кинеског аеростата изнад територије САД - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СВЕТ
Американци оборили кинески аеростат изнад САД /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала