- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски спасиоци полетели за Турску /видео/

© Sputnik / Сертач Каяр / Уђи у базу фотографијаПоследице земљотреса у Турској
Последице земљотреса у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Први авион Министарства за ванредне ситуације Русије са руским спасиоцима кренуо је у Турску да помогне у отклањању последица земљотреса.
Са аеродрома Жуковски први је полетео авион Ан-148 са руководством Министарства. У авиону је заменик министра за ванредне ситуације Александар Чупријан.
За њим ће полетети још два авиона. Осим тога, један авион Ил-76 би требало да оде у Сирију.
По наређењу министра за ванредне ситуације Русије Александра Куренкова у приправност је стављено седам кинолошких одреда и више од сто специјалиста аеромобилног одреда руског Министарства за ванредне ситуације „Центроспас“ и Центра за спасилачке операције посебног ризика „Лидер“. Руски спасиоци ће у зону ванредне ситуације доставити аеромобилну болницу, у којој ће више од 40 специјалиста руског Министарства пружати квалификовану медицинску помоћ.
Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера у понедељак рано ујутро погодио је југоисточну Турску. Према последњим подацима, погинула је 1.651 особа, повређено 11.119. Такође је страдало неколико региона Сирије, а земљотрес се осетио и у либанској престоници Бејруту. У Сирији је према последњим информацијама погинуло више од 400 људи, повређено је скоро 1300. Око 13.25 догодио се још један земљотрес – јачине 7,6 степени по Рихтеровој скали, саопштили су турски сеизмолози.
Спасиоци рашчишћавају зграде разрушене у земљотресу у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
Путин потврдио Ердогану спремност Русије да помогне Турској у отклањању последица земљотреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала