- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши саветник Зеленског: Немамо 400.000 обучених војника - све иде ка „корејском сценарију“

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија, Запорошки правац, хаубица "Гиацинт"
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Бивши саветник кабинета председника Украјине Алексеј Арестович сматра да је након завршетка борбених дејстава у Украјини могућ „сценарио две Кореје“, пише портал „Страна.уа“.
Према његовим речима, сукоб се можда неће завршити онако како Кијев очекује, те постоји могућност да Украјина не поврати своје територије.

„Шта ће се догодити са друштвом које је имало превисока очекивања, а добиће условне нове Минске споразуме? Та опруга неиспуњених очекивања тако јако ће нас ударити – и морално и на све друге начине да ћемо једноставно бити ван себе“, рекао је Арестович.

Како је додао, завршетак сукоба можда неће оправдати очекивања Украјинаца не зато јер „подмукли Американци не дају оружје или одуговлаче са испорукама“ , него због тога што је, по речима Арестовича, „за успех потребно 400.000 одлично обучених војника са НАТО оружјем који би ослободили територије“. Он је истакао да Кијев нема толике снаге, нити ће их имати у наредној години.
Арестович закључује да Западу преостаје да „формира Јужну Кореју са гаранцијама“.
Почетком јануара је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов тврдио да Русија намерава да предложи Украјини „корејски сценарио“ решавања сукоба, те је помињао „условну 38. паралелу“, алудирајући на линију поделе између Северне и Јужне Кореје. Међутим, у Кремљу су демантовали његове наводе.
Иначе, демилитаризована зона која дели Северну и Јужну Кореју налази се на 38. паралели северне географске ширине. Ту је одређена граница након потписивања споразума о примирју 1953. године када су заустављена борбена дејства на Корејском полуострву која су трајала од 1950. године. Северна и Јужна Кореја још нису склопиле мировни споразум.
Саветник шефа канцеларије председника Украјине Алексеј Арестович - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Специјална операција у Украјини
Истина га коштала функције: Главни пропагандиста Кијева дао отказ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала