- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Брифинг руске војске: Украјинске снаге трпе губитке у више праваца

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаМорнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Оружане снаге Украјине су у току протеклог дана у правцу Купјанска и Красног Лимана изгубиле више од 150 погинулих и рањених војника, саопштило је Министарство одбране Русије.
Групација снага „Запад“ руске војске деловала је у правцу Купјанска где је ликвидирано преко 50 украјинских војника, а уништена су и два оклопна возила, четири војна возила и хаубица Д-30. У правцу Красног Лимана нападе су изводиле јединице трупа „Центар“. Ликвидирано је преко 100 украјинских војника, три оклопна возила и два војна возила.
У правцу Доњецка делује група снага „Југ“ која је током офанзиве за дан ликвидирала преко 90 украјинских војника као и шест јединица војне технике и складиште артиљеријске муниције.
Група снага „Исток“, која делује у правцу Јужно-Доњецк и Запорожје, у протеклом дану је ликвидирала преко 80 украјинских војника, као и један тенк, два оклопна возила, две хаубице Д-20, две хаубице Д-30, хаубицу „гвоздика“ и четири складишта муниције.
У правцу Херсона руска војска је за дан ликвидирала преко 20 украјинских војника, самоходну хаубицу „акација“, као и складиште муниције украјинских снага.
Руски системи ПВО за дан су оборили девет украјинских беспилотних летелица, као и седам пројектила испаљених из система „хајмарс“ и „ураган“.
Руска авијација, ракетне снаге и артиљерија за дан су нанеле пораз људству и техници Оружаних снага Украјине у 139 рејона.
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Порука из Запорошке области: Наша војска спремна ће дочекати немачке и америчке тенкове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала