- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станковић у сузама напустио терен – Сампдорија тоне, а најгоре тек следи

© AFP 2023Дејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Деловало је да ће Дејан Станковић имати победнички круг у Монци са Сампдоријом, међутим његов тим примио је гол у последњем минуту меча за реми од 1:1. Према наводима италијанских медија, Станковић је у сузама напустио терен због тешке ситуације у клубу којем уз већ лоше резултате прети и одузимање бодова.
Утакмица 21. кола Серија А између Сампдорије и Монце текла је у знаку екипе Дејана Станковића јер је већ у 12. минуту Маноло Габијадини постигао гол. Међутим у 32. минуту Карлос Агусто доноси изједначење, а са резултатом 1:1 отишло се и на паузу.
Последице разорног земљотреса у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Повређени фудбалер пронађен испод рушевина у Турској /видео/
У другом делу игре поново је Сампдорија имала већу иницијативу, а Габијадини је постигао нови гол.
Надокнада је текла, фудбалери Сампдорије заједно са Станковићем само што нису почели да славе, а онда кобна грешка Николе Муру! Повукао је противника за дрес, а Матео Песина је извео пенал којим је донео реми и нови проблем Сампдорији.
Према писању италијанског „ДАЗН“ Дејан Станковић тешко је поднео реми у последњем минуту и у сузама је напустио терен, а после меча није био спреман ни за изјаву.
„Овај ударац је тежак чак и за ратника као што је Станковић. Српски тренер није могао да задржи сузе због још једног разочарења на терену и отишао је са терена неколико момената после Песининог једанаестерца“, пише „ДАЗН“.
Станковића има шта да заболи јер је његов тим испустио велику шансу за бодове и остао на претпоследњем месту Серије А.
Од почетка сезоне Сампдорија има само две победе и четири ремија, односно десет бодова, али то није једини узрок Станковићевих суза.
Сампдорија би 16. јануара могла да остане и без свих десет освојених бодова јер клубу прети Јувентусов сценарио.
Италијански клуб није измирио обавезе према и играчима и због тога им прети велика казна уколико у року од две недеље не исплате сва дуговања.
Сампдорија „пуца по свим шавовима“, а опстанак у лиги тренутно делује као немогућа мисија.
Имао је тим српског тренера током сезоне неколико добрих прилика за излаз из тешке ситуације. Посебно се памти шанса против Удинезеа у 19. колу Серије А.
Једини гол у Ђенови за победу је постигао Кингсли Ехизибуе у 88. минуту, али је мрежу затресао после велике грешке Харија Винкса, фудбалера Сампдорије, који му је практично асистирао.
Пред почетак другог дела сезоне Станковић је истакао да му није било лако при доласку у италијански клуб, али да разуме звиждуке и негодовање навијача.
„Када сам стигао, нашао сам се у блендеру, али не тражим изговоре. Нисам такав, свестан сам грешака и прихватам да и други греше. На припремама у Турској сам имао довољно времена да радим са играчима на тактичком плану и да покушавам сваком од њих да нађем позицију. Све поштујем, поготово навијаче, заслужили смо звиждуке и критике“, рекао је тада Станковић.
Међутим, почетак новог дела сезоне није донео много другачији сценарио, а једину победу од почетка године Сампдорија је остварила четвртог јануара против Сасуола.
Чанглар Сојунчу - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
„Пљачкају док је земља у жалости“ – фудбалер огорчен због дешавања у Турској
Последице разорног земљотреса у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Повређени фудбалер пронађен испод рушевина у Турској /видео/
Марко Стаменић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Преко брда преко брега, и југа и севера – српски син коначно стиже у отаџбину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала